11.26.2012

Sipulipiirakka | Onion pie

Kumina on mauste, joka tuntuu syömisprosessin aikana vähän epämiellyttävältä mutta jälkikäteen muistelen sen makua hyvällä. Tsekin leivässä on usein kuminaa, tänään tein saksalaisehkon sipulipiirakan jota maustoi iso iso ruokalusikallinen. Ohje on reilu, piirakkaa tuli ainakin 16 annosta. Maku ok, mausteita olisi voinut olla enemmän. Siis muita, ku-muminaa on riittävästi. Kuningasidea piirakassa on (vaikka itse sanonkin) savukyljen tahi pekonin korvaaminen savutofulla. Siitä tuli miehekkään rustiikki maku. Lahjoitus-tsatsiki raikasti tanakkaa piirakkaa mukavasti, timjamioliivit ovat kuvassa vain siksi että niitäkin satuin saamaan. Hyviä ovat.

I have a two-fold relationship with cumin. I don't like it but still I remember the taste afterwards with fondness. Czech dark bread is usually cuminy? cuminlike? or whatever is the correct term, today I baked an onion pie with a lot of cumin. The portion was huge, I'm eating it for days. Best baking innovation for a long time was to substitute bacon or smoked meat from recipe with smoked tofu. It gave the pie sort of  masculine rustic peasant taste. Tsatsiki freshened the rich pie nicely, thyme olives just happened to hop on the plate from fridge.

1 kommentti:

Ulrika Eleonora kirjoitti...

NB! Attention!
The olives are hand picked with caution and carefully imported to Czech Republic, the thankful blog owner respectfully adds.