Kesäruokien aika on ohi, totisesti. Moussaka online-ohjeen mukaan muutamalla oikaisulla, jälkiruoaksi halvaahto (hah), siis halva-mousse. Kun alkuun vetäistiin marinoitua Kolatun fetajuustoa ja päälle punaviiniä niin pikkuisen jouluaterian energiasisältö kohosi tuhansiin kaloreihin. Vieraat tarvitsivat energiansa illanvieton jatkoon ravitsemusliikkeessä, minä jäin potemaan puudutusaine- tai stressipäänsärkyä. Kuvassa on juhlijan P partybaskeri. Wow, sanon minä.
Moussakasta jäi pois konjakki (minkä ihmeen vuoksi sitä sinne laitetaan?), leivänmurut pohjalta, soijarouhe tomaattikastikkeesta. Valkopippurin sijaan meni mustaa eikä bechamel-kastikkeestakaan tullut bechamelia kun kananmunista oli kapelo. Juusto ei todellakaan ollut kefalotiria vaan perus-mozzarella-emmentalraastetta. Koska vertailukohtia ei järin paljon ole, tämä versio oli savolaisittain syömäkelpoinen eli hyvä.
Mousse oli sieltä tanakammasta päästä: halvaa ja keksimuruja Oatly-kauravaniljasoosin ja rahkan kera. Kuvan annos oli minulle liikaa, vieraat taisivat saada kuppinsa tyhjäksi.
Huomioitavaa on myös, että alkupalameze oli aseteltu aistikkaasti pikkujoulukuusen muotoon. Siitä ei tullut kuin tärähtänyt kuva, joten lukijat jäävät mielikuvituksen varaan.
Truly authentic moussaka with some shortcuts and shortages, halva mousse and christmas tree -shaped meze cheese plate. Heavy stuff!
Moussaka did lack soy flakes, cognac and bread crumbs. Accidentally added black pepper instead of white, cheese was not kefalotiri but mozzarella+emmental. Any way, end result was worth the hours preparing it and every dirty pot and pan in the house.
Halva mousse was also rich and full flavoured with vanilla sauce, curd and cookie crumbs. If there had been no headache, the pre-christmas party would have been just about perfect. First photo reveals the sequined party beret of guest P. Wow effect!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti