4.30.2012

On se vain niin


Että sushi on mun lempiruoka kaikkien hyvykkien joukossa. Suurin parhaustekijä on soijan ja wasabin liitto, mutta myös norin kalamainen maku yhdistettynä paahdettuihin seesaminsiemeniin tai miedot kasvikset vs. suolaisuus viehättää.

Vappua ei tänä vuonna vietetä tässä taloudessa, mutta päivällä tuli kamala sushihimo joten illalla oli syötävä vähän paremmin. Kokeilin California-makeja eli riisin/levän kääntämistä nurinpäin, täytteenä avokadoo, kurkkuu ja purjoo. Viiniksi kevytmielisesti kukkean rusinainen kaikkien nörttien lemppari Adobe Gewürztraminer.

Riisi päällipuolella-sushin kääriminen onnistui tuorekelmun kanssa hyvin, mutta tiiviiltä tuntunut rulla löystyi jääkaapissa jotenkin ja oli syötäessä jo turhan höttö. 

Lopputulos: vaikka riisiksi piti laittaa risottoriisiä, riisiviinietikkaa ei ollut, purjon joku lehdykkä taisi olla homeessa ja California-rullat ei kestäneet kasassa, niin setti oli niin hyvää! Parasta! Särkyneet Californiat kauhoin lusikalla kitaani soija+wasabikulhosta ja rusinamehua päälle.

Ei kommentteja: