4.28.2012

Tofuparhautta

Aikaisemmin seesaminsiemen-paneroitu tofu edusti gourmet-kärkeä, nyt ykköstilan vei paistettu tofu karamellisoidun soijakastikkeen kanssa. Resepti Marianne Kiskolan Tofukeittokirjassa, jonka olen keittänyt kohta kannesta kanteen.

JÄRKYTTÄVÄN HYVÄÄ! Maissijauhoissa kieritetyt  seesamiöljyssä paistetut tofukuutiot uitetaan  karamellisoidussa sokerissa (mulla intiaanisokeria), kaveriksi soijakastiketta ja viinietikkaa. Simple and delicious!

Happamen, suolaisen ja makean yhdistelmä sopi mainiosti Klevner Pinot Blancin kanssa, vaikka viini olikin vähän turhan vaatimattomissa oloissa tässä pöydässä. Tofut lepäsi salaattipedillä, pippurinen rucola tasapainotti rasvaisuutta kivasti.  Tällaisella ruoalla alakulo saa kyytiä. Ainakin vähän kauemmas.

Ei kommentteja: