Vaivannäköön nähden tästä sipulipiirakasta olisi pitänyt tulla maailmankaikkeuden paras. Ostin vääriä ainesosia, kotona ei ollut tarvittavia aineksia ja muutenkin piirakan teko oli vaikeinta ever. Tekeminen kesti kaikkiaan yli kaksi vuorokautta.
Ihmettelin ihan lievästi pohjan kokoa (uusimmassa Glorian ruoka&viini -lehdessä), mutta tein ohjeen mukaisesti. Annoskooksi ilmoitettiin 6. Joo, kuudelle pygmille ehkä. Nipin napin sain leikattua pikkiriikkisen piirakan neljään osaan.
Maku? Onneksi ok, varsinkin perunahiutaleilla kuohkeutettu pohja. Sipuli, viinietikka (nyt balsamico) ja timjami on oiva yhdistelmä. Paahdetut pinjansiemenet vielä päälle niin maukas mutta PIENI piirakka oli valmis nautittavaksi. Söin puolet siitä lähes siltä seisomalta, täytettä jäi ainakin toiseen moiseen. Viini oli viiden päivän jääkaapissa seisonnan jälkeen mitäänsanomatonta, mutta ajoi asiansa.
Worlds tiniest onion pie recipe, I'm certain. The combination of onions simmered with butter and sugar, thyme, balsamico vinegar and pine seeds was very satisfying. The dough w/ potato flakes was especially nice.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti