Tämä mikään salaatti ole vaan chutney, relissi tai joku aivan muu. Ohje oli ihan viittä (paprikaa) vaille autenttinen. Jo muinaiset kreikkalaiset toimi näin: munakoisot oli pehmitetty uunissa, jonka pohjalla oli havupuun oksa tuomassa savun ja pihkan makua. Kuulostaa pöljältä, mutta mömmö tuoksui vienosti savulta. Maussa sitä ei huomannut juurikaan. Eli munakoisoa ja mausteita, reilusti öljyä - ja mitä öljyä! Niin nannaa oliiviöljyä että nuoleskelin lusikankin puhtaaksi. Muutenkin aivan eniromaista, lusikoin leivän päälle ja vedin kasvisten ja tsatsikin kera, kyytipojaksi valkoviiniä. Syön toistekin jos saan. Suomen munakoison hinnoilla kovin isoa purkkia ei koskaan raaski tehdä, harmi.
First impression: not a salad but a consistency of a chutney or relish-kinda side dish. But let it be salad, if ancient greeks want to call it that. The recipe was rather authentic minus bell peppers: aubergine, spices and lots and lots of olive oil on top. The aubergines were softened in oven with a pine branch on the bottom to give veggies a slight smokey aroma. Could not be tasted, only smelled. The olive oil had an excellent taste, I licked the spoon several times. All in all, a nice accompaniment for white bread, grilled veggies, tsatsiki and some white wine. Would certainly like to taste again! Too bad finnish aubergine prices prevent me from preparing a big portion of this myself.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti