3.02.2012

Ruoka ja juoma empiirisessä tarkastelussa

Keskiviikkoillan tsekin kurssin aihe oli piti a jidlo eli syö/juo. Harjoittelin kurssia varten päivän ajan, kävin Country Lifessa Melantrichovalla lounaalla. Keitto, tofumössö ja sämpylä kustansi 84 kr, eli toiseksi halvin koko kevään aikana. MUTTA: perunakeitto oli mautonta ja muovilusikka niin terävä että halkaisin huuleni :(. Tofu-herkkusienipääruoka näytti tosi epäilyttävältä harmaanruskealta mutta oli sitten aivan maukasta.

Nyt parin kuukauden testauksen jälkeen voi jo kertoa painavan mielipiteen Prahan kasvisravintolaketjuista. Kyllä se vaan on niin että Loving Hut vie ehdottomasti pisimmän korren! Olen käynyt Novy Smichovin ostarin paikassa ainakin 5 tai 6 kertaa, eikä kertaakaan muona ole pettänyt. Buffetissa vaihtuu aina pari lajia viikoittain (?), perussetti säilyy samana. Molemmat testaamani LH:t pärjää vertailussa, Vinohrady vielä käymättä.

LH siis ykkönen, Beas ja Country Life jakaa kakkospaikan hit and miss-kokemusten vuoksi. Kummassakin olen syönyt hyvin ja kummassakin on mennyt metsään.

Löysin itselleni myös kahvilan. Haluaisin pitää sen itselläni enkä jakaa muille, mutta jos muut ei käy siellä niin se ei kestä pystyssä järin kauaa. Kidó, Šmeralova 22, ihan kämpän vieruskadulla on tosi kivan oloinen ja valoisa luomukahvila josta saa myös lounasta. Pieni kauppanurkkauskin siellä on, eli luomuelintarvikkeet saa siitä kulman takaa. Sellainen välimerellisen näköinen paikka, ystävällinen omistaja kertoi sen olevan vasta pari kuukautta vanha. Nurkassa oli ISO ruokakuppi ja toisessa nurkassa ISO koiran peti, joten talouteen kuuluu joku iso karvainen. Sitä ei tällä käynnillä näkynyt.

Toivotan kahvilalle pitkää ikää tummaksi huurustuneiden kaljakuppiloiden rinnalla!

Ei kommentteja: