3.03.2012

Elämää (kuin) elokuvissa

2 kuukauden aikana olen nähnyt äkkiä laskettuna 32 elokuvaa. Okei, valtaosa lyhäreitä mutta kuitenkin. Viimeisimpänä Oscar-ehdolla olleet lyhytelokuvat ja vielä kaupan päälle 4 bubbling under.

Peter McDonaldin Pentecost olisi ansainnut voiton, näin sen jo tammikuussa ja nauroin itseni tärviölle. Toisen kerran katsottuna nauratti edelleen, nyt jo etukäteen... Voittaja-animaatiosta The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore  tykkäsin myös, mutta kesymmin. Animaatioista eniten miellytti ehkä Pixarin La Luna tai brittiläinen A morning stroll.

Lähileffateatteri Bio Oko on tosi symppis, katsomossa voi istua joko tuolilla, aurinkotuolilla, säkkituolilla tai - jos sattuu pääsemään ekana sisälle- avoauton etupenkillä katsomassa leffaa. Oluet, viinit ja koirat on luonnollisesti tervetulleita katsomoon, ja aina täydessä baarissa on oma pikku kirjasto. 8 lyhärin satsin hinta oli 60 kruunua eli suunnilleen 2,50. Teatterissa menee normiesitysten lisäksi jukebox-näytöksiä, joissa yleisö äänestää etukäteen esim. tietyn ohjaajan tuotannosta katsottavan. Onpa Okossa leffasokkotreffi-iltojakin, jolloin yleisö ei tiedä etukäteen, mikä elokuva valkokankaalle aukeaa. Maksu suoritetaan jälkikäteen tykkäämisasteen mukaan.

Prahassa on monta muutakin ihkua elokuvateatteria. Kaikkein söpöisin, Kino Perstyne klaffituoleineen on valitettavasti lopettanut toimintansa, mutta Lucernassa on kaunein sali, Ponrepossa hellyttävin interiööri, Svetozor kätevimmin Mustekin metroaseman vieressä ja Aerossa katu-uskottavin betonibaari.  Evald on ainakin vielä käymättä, samoin MAT. Nää kaikki on itsenäisiä, lisäksi tietysti teatteriketjut joista ei ole yhtä paljon hehkutettavaa. Paitsi se yksin isossa salissa istumisen merkillisyys.

Ei kommentteja: