3.08.2012

Mon dEUS

Ennen keikalle lähtöä maistelin itävaltalaista rieslingiä Dreisiebner&Muster-viinitilalta, ja se oli ältsin hyvää: pehmeää kuin sametti mutta kirpakkaa kuin sitrus. Viinin kaverina oli basic-vuohenjuustoa ja savuedamia (EDAMIA!), juustot olisi voineet olla tuhat kertaa temperamenttisempia mutta näinkin yhdistelmä toimi. Viinissä ei ollut lainkaan bensan tai ruohon riesling-makuja, samettista kirpeyttä vain. No ehkä ihan hiven juurileikatun kesäisen raikkaan ruohon aromia?

Hinnaltaan tää oli suunnilleen kissa-istuu-munan-päällä -viinin luokkaa, 150 kruunua eli abouttia 6 euroa. Jos kuutosella saa loistoviinin, niin pelottaa ajatella millaista viiniherkkua saisi reilulla kympillä??? Ehkä vielä testinä joku 200 czk:n pullo ennen kotiutumista.

Sitten varsinaiseen asiaan eli dEUS. Tiistai-illan keikka Meet Factoryssa opetti uusia asioita: kevyen musiikin konsertissa volyymilla on väliä Sitä voi vaihdella ja sen vaihtelut on osa musiikillista antia. Lujaa soittaminen sai ihan uuden intensiteetin kun se ei ollut kokoaikaista toimintaa. Aivan uutta mulle! Yleensä mennään aina 100% nupit kaakossa ja se on volyymi hela kvällen. Tykkäsin, jorasin muiden mukana eikä kukaan tiennyt että olen henkisesti salaa hevari ja epätyypillisessä ympäristössä :D Eivät soittaneet Favourite Gamea vaikka piipitin yleisön seasta aina biisien välillä "soittakaa Paran.. eikun FG".

On se Meet Factory kyllä merkillisessä paikassa, onneksi kelmeä neonkyltti loisti rautatien yli niin osasin hortoilla suunnilleen oikeaan suuntaan. Baarissa Cuba Libre maksoi 80 kr ja toisaalta tuzemak, cola ja sitruuna 55 kr. Kumman lienen ottanut?

Ei kommentteja: