Fenkoli pötkötti jääkaapissa pari päivää ennen kuin uskalsin tarttua sen valmistukseen, kävin vain silmäilemässä sitä epäluuloisesti. Entäs jos en tykkää? Jos lakritsan maku on liiallinen?
Rohkeasti toimeen: marinoin keitettyä fenkolia valkosipuli-persilja-hunajamarinadissa tunteroisen verran, sitten grillikorvike-kärtsäys kuivalla pannulla, kaveriksi halloumia ja pinaattia, mangoldia ja rucolaa. Viiniksi olisi voinut olla Pinot Grigio mutta koska niin ei.
Raakana ja vielä keittämisen aikana anis-lakutuoksu oli aika voimakas, mutta käsitellyn palleron maku miedontui hienostuneen vienoksi. Suolainen halloumi, makea hunaja ja lakritsamainen fenkoli oli aika veikeä yhdistelmä.
Jälkiruoaksi valmistin monimutkaisen annoksen. Otin kaapista kulhon, johon kaadoin jogurttia ja lakkoja. Vähän tummaa sokeria varmuudeksi pinnalle.
What to prepare from fennel?! Started the dish with some suspicion about the anise/liquorice taste. Boiled fennels were marinated with garlic, parsley, honey etc. and the "grilled" a.k.a fried as well as halloumi. Spinach, arugula for salad and a very delicate and delicious dish was ready! Have to take back every bad thought of the vegetable.
The dessert was maybe embarrassingly easy: fresh arctic cloudberries with youghurt. Yummy with some springled brown sugar on top.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti