Strasbourg ja Alsace näyttäytyi syyskuisessa auringonpaisteessa, tukevaa ruokaa ja viiniä kului hauskassa seurassa runsaasti ja usein. Vegeravintolassa Poêles de carottes söin meloni-gaspachoa, peruna-pinaatti-sieni -quichen sekä marinoituja luumuja kaneli-kvarkissa (joo tiedän että se on rahka, mutta kvarkki kuulostaa scifiharrastajan korvaan niin hyvältä...).
Kaupungin toiseen Au Potiron -kasvisravintolaan sitten seuraavan kerran.
Café L'artichautin broccoli-vuohenjuustoquiche kuvassa, petit salad verte ei ollut ihan petit. Itsetehdyssä siiderissä maistui siman ja jonkun muun raikkaan maku, alkoholia ei varmaan ollut paljon.
Söin siis viikonlopun aikana muutamiakin piiraita (tuossa yllä ei ole listattu kaikki, mm. tarte flambée sans jambon uupuu). Alsassin perinneruoka muistuttaa tsekkiläistä: hapankaalia, tanakkaa lihaa ja sisäelimiä eli ei mikään kevyt kasvisruoan ystävän toivekeittiö. Onneksi on piiraat.
Vielä kuva huolettoman pitkältä lounaalta Colmarissa. Viini tarjoiltiin karahvista ja vihreäjalkaisesta jotka oli ihan söpöjä siinä kontekstissa, mutten kuuna päivänä ottaisi moisia kotiini. Lasin sisällön kuitenkin toin, yksi pullo Rieslingia odottaa syksyn synkkiä iltoja.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti