Juhannukseksi tein tosi namilta kuulostavan vaniljaisen mansikka-raparperipiirakan. Ohje löytyi Vilijaanan blogista. Harmi ettei lopputulos ollut niin mehevä ja herkullinen kuin nimi antoi ymmärtää, mutta sainpa upotettua siihen viimeiset viime keväiset raparperit. Kuvan superkeltainen väri on ihan todellinen, valmis vaniljakastike on just noin keltaista!
Pohja oli superhelppo tehdä, ainekset vain sekoitettiin. En oikein tykännyt sen koostumuksesta:
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 dl sokeria
1 dl maitoa
1/2 dl juoksevaa margariinia
1 muna
Vuokaan levitetylle pohjalle pari desiä mansikoita ja pari desiä raparperia. Marjojen päälle 1 pss vaniljakastiketta, nesteen määrä n. puolet ohjeesta ja kastikkeeseen sekoitettuna muna. Paistoin
uunissa 200 asteessa n. 40 minsaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti