9.04.2011

Fast food and some junk

New Yorkissa oli useita vege- tai vegaanipikaruokapaikkoja, ketjuiksi asti. Käytiin Crisp-ketjun osoitteessa 683 3rd Avenue (43.katu) hakemassa falafel-burger ja -pita, molemmat n. $6.

Crispissa mietin asiaa, joka kummastutti monessa vegaaniraflassa eli ravintoloiden ympäristöpiittaamattomuus. Kun kerran ravintolan ruoka on suunniteltu niin että se on ihmiselle ja eläimille hyväksi,terveellistä ja suorastaan superia, miksi se on pakattu moninkertaiseen muoviin ja kahvi tarjoillaan styrofoam-kupista joka on paholaisen keksintö?? Ravintoloissa ei ollut jätteiden lajittelua ja vaikka Crispissa ilmoitin että we dine in, pakattiin safkat pahvibokseihin ja lykättiin muovipussiin. Ei mene jakeluun tämä. Eläinten kärsimyksestä puhuttiin NYC:in raflojen mainoslauseissa isoon ääneen, mutta mieluummin söisin kokonaisvaltaisesti planeettaa säästävissä ravintoloissa. Ainakin kun olen ensin lentänyt maapallon toiselle puolelle syömään... Mutta ei tästä nyt tämän enempää.

Burgeripaikka Bareburger (514 3rd Avenue) oli kiva poikkeus edellä mainitusta. Vaikka paikoissa tarjoillaan pääasiassa lihaa, ovat raaka-aineet 90%:sesti luomua ja pakkausmateriaaleihin kiinnitetään huomiota. Yllytin matkakumppania maistamaan luomustrutsi- tai biisoniburgeria, mutta hänen kokeilunhalunsa ei siihen riittänyt... Minun settini oli vegepihvi avokadolla ym. höystettynä ja tuhti mansikkashake $10+6. Kun kietaisin ne huiviini, oli kotimatka enemmän kierimistä kuin sipsutusta. Very good indeed, ehkä vähän liian rasvainen. Kuvankin maltoin ottaa vasta kun söin herkusta vähän.

Chelsea-päivänä käytiin tarkistamassa, miltä näytti Blossom du Jour. Valitettavasti ei juuri silloin ollut nälkä (lounaana jonkun delin sandwichit ja wrapit ennen High Linea), joten vilkaistiin vain sisälle. BdJ mainostaa itseään lauseella shrewd fast food, mutta sielläkin näytti olevan muovirasioita...

Ei kommentteja: