2.20.2011

Kasvisruokaa kotimaassa

Synttäreiden etkoilla kävin kahden lihansyöjän ja yhden vegen kanssa syömässä Bistro Artesanassa Helsingin Sörnäisissä. Paikka on pääkaupungin tuorein ja tarjoaa vegaaniruokaa.

Ruokalistalla oli mm. curryvegewurstia, ja seurueen saksalainen lihansyöjä tilasi sen luotuaan ensi meihin muihin ja listaan vinoja katseita. Muilla oli misoa, bataattikeittoa, tofupaistosta ja vegaanifondue. Tofun riisistä oli unohtunut suola, mutta muuten annokset olivat onnistuneita ja ns. makkaran syöjäkin kuvaili ruokaa kiinnostavaksi sanan positiivisessa merkityksessä. Listalla on vaikutteita eri puolilta maailmaa, ei pelkkää Aasiaa, ja hyvä niin. Talon luomupunaviini oli namia, jälkiruokiin saakka ei ehditty tällä kertaa.

Muita vegaaniravintoloita ei Hgissä taida olla, lieneekö muuallakaan kotimaassa? Pisteet sille, samoin à la carte'lle: paikka profiloituu lounaspaikkaa laajemmaksi. Ja saksantaitoiselle tarjoilijalle; saksanvieras oli otettu...

Ei kommentteja: