Strasbourgin muisteloidenomaisesti meillä syötiin jouluaattona elsassilaista sipulipiirakkaa Jean-Baptiste Adamin Kaefferkopf-rieslingin saattelemana. Viinietikka piiraassa on se je ne sais quoi, mustaleima-Emmentalin tilalla oli tällä kertaa Comtéa. Tukevaa, sydämellistä.
Lempparisalaatissani on usein marinoituja päärynöitä. Eilen päärynät hukkuivat balsamicoon ja appelsiinimehuun, mausteena korianteria ja muscovadosokeria. Romaine- ja friseesalaattia, makeita herneitä, mehevää punasipulia ja sitten gorgonzolaa. Mukava kirpeän, makean ja suolaisen yhdistelmä. Viininä vaisu La Fonda -reilun kaupan Carmenere/Cab.Sav.
Uutena vuotena on aikomus pyöritellä vieraille tofusushia, jos vain import-skumppani Fürst von Metternich on sille riittävän kuivaa. Tai sitten gewürztraminer tai riesling (jo toisen kerran viikon sisällä, ajatella!). Alkuun misosoppaa tai joku inkiväärihommeli. Makea päätös vuodelle on vielä mietinnässä. Syökö ne Japanissa jälkiruokaa ollenkaan?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti